A Magyar Liberális Párt a héten útjára indította az oktatásügyi panaszláda blogot, amellyel az a célunk, hogy széles körben megismerjük mind a szülők, mind a gyerekek, mind a pedagógusok, mind az intézményvezetők által tapasztalt gondokat, amelyeket az Orbán-kormány döntése értelmében a Hoffmann-féle oktatási államtitkárság kötötte gúzsba a magyar oktatási rendszer összes résztvevőjét, legfőképp a gyerekeket. Elsőként egy édesanya felháborodását hangosítjuk ki itt, az oktatásügyi panaszláda blogon. Az összegyűjtött panaszokat el fogjuk juttatni Hoffmann Rózsának. Továbbra is várjuk az észrevételeket. 

b_kinek_jo_az_egesz_napos_iskola.jpg
Kedves Liberálisok! 

Hoffmann Rózsa bevezette, hogy a gyerekeknek 16 óráig az iskolában kell maradniuk. Először még nem zavart a dolog, mert úgy gondoltam, hogy áttérnek az egész napos oktatás rendszerére, ami könnyebb a gyereknek és nyugaton már bevált. De döbbenten tapasztaltam, hogy erről szó sincsen. Délelőtt leadják a gyerekeknek gyors tempóban az órákat, délután meg a gyerekek tulajdonképpen csak úgy lézengenek az iskolába, minden érdemi tevékenység nélkül. Ezért miért kell bent maradniuk? Akkor nekem már jobb lenne, hogy ahogy eddig, úgy a tanítás után jöjjön haza, kicsit pihenjen, játsszon, csinálja meg a leckéjét beszéljük meg azokat a dolgokat, amik történtek vele, amiről tanult és legyen időnk elmenni akár még egy moziba vagy múzeumba is hetente legalább egyszer. Miért kell a gyerekeinket börtön jelleggel bent tartani az iskolába? Nem sérti ez a gyerekek és a családok alapvető szabadságjogait? 

egy anyuka 

A bejegyzés trackback címe:

https://oktatasipanaszlada.blog.hu/api/trackback/id/tr575552595

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása