36 éve dolgozom, ebből 28 évet iskolai könyvtárosként általános iskolában. G fizetési fokozatban vagyok, mivel pedagógus szakvizsgáztam, minőségügyi szakértői végzettséggel is rendelkezem. Nagyon megrázott, hogy nem kaptam meg a Pedagógus I. besorolásnak megfelelő alapbért, mivel olyan régen dolgozom, hogy a kinevezési okmányomban könyvtáros megnevezés szerepel, nem könyvtáros tanár (ami nem is létezett akkor, amikor Szombathelyen a magyar-könyvtár-népművelés diplomámat megszereztem). Iskolai könyvtárosként órarend szerinti órákat nem tartok, de könyvtárhasználati órákat igen, foglalkozásokat is. Eddig pedagógusként bántak velem, most minden megváltozott. Mintha pária lennék. A szabadságomat is megváltoztatták, nem pedagógusként kezelnek. Azt mondta főnököm, majd 2015. szeptemberben megkapom, ami jár. De addig én mi vagyok itt az iskolában??? A pedagógiai munkát segítő személy. Aki Könyvtári SZMSZ-t készített még egy éve, Könyvtári Pedagógiai Programot írt, boldogan nevelte a gyerekeket.... És bizakodva várta a Pedagógus életpályamodell bevezetését. 2015 után visszaváltozom pedagógussá??? és addig mi történt velem???

Hoffmann EMMI.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://oktatasipanaszlada.blog.hu/api/trackback/id/tr995604788

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ppppalika 2013.10.30. 21:59:27

"2015 után visszaváltozom pedagógussá??? és addig mi történt velem???"

Megnyugtathatom a kollégát. Nem változik vissza pedagógussá. Továbbra is csak az oktatási/pedagógiai munkát segítő személy lesz, de a jelenleg érvényes jogszabályok szerint az életpályamodell - legalábbis a fizetésre vonatkozó része - érvényes lesz rá is, tehát akkor kerül ped1-be. Pontosabban az azzal egyező kategóriába.

ppppalika 2013.10.30. 22:24:51

Kiegészítés: Tudomásom szerint van egy jól működő könyvtáros szervezet, a Könyvtárostanárok Egyesülete. www.ktep.hu/

Mindenképpen keresd meg őket, mert a jogszabályokat sokféleképpen értelmezik, de elvárható, hogy országosan egységes legyen.
A városban tudok olyan könyvtárosról, aki biztosan nem tart könyvtáros órákat mégis ped1-be került.
süti beállítások módosítása