"Egészen megdöbbentő: gyakorlatilag betiltják a magánórákat, a privát nyelvtanítást, de a kis nyelviskolákat is. Ez durvább csapás lesz Magyarországnak, mint az összes eddigi Fidesz-húzás.

Tilos lesz nyelvet tanítani Magyarországon intézményi akkreditáció, milliós kaució befizetése és napi szintű, rettenetes adminisztráció nélkül. A Fidesz talán legkevésbé közismert, de messze legveszélyesebb és legostobább lépéssorozata zajlik éppen most. Szeptember elsejétől már hatályos a felnőttképzési törvény, ami a hazai nyelvtanítást szabályozza. A dologról azért mondtam, hogy zajlik, mert a végrehajtási rendeleteket, amin a gyakorlati részletek közül egy rakás múlik, még nem írták meg, most folyik az egyeztetés. 

Nehéz szavakat találni egy olyan rendszerre, ami észak-koreai ihletettségű, ugyanakkor japános hatékonysággal fogja megszüntetni és illegalitásba kényszeríteni a nyelvoktatási piacot, gyakorlatilag felszámolva a magánnyelvtanár intézményét mint olyant, és csak magyarul beszélő tökfilkót faragni minden olyan magyarból, akinek nincsen pénze arra, hogy a hazai szovjetrendszert kikerülve külföldön tanuljon." - írja a cink.hu 

Folytatás és forrás: http://cink.hu/a-fidesz-epp-most-szunteti-meg-a-nyelvtanitast-1482519243?fb_action_ids=10202088217142120&fb_action_types=og.likes&fb_source=other_multiline&action_object_map=%5B180906322105014%5D&action_type_map=%5B%22og.likes%22%5D&action_ref_map=%5B%5D 

diktatúra.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://oktatasipanaszlada.blog.hu/api/trackback/id/tr705696081

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása