Kedves Liberálisok! 

Egy 25 éves és egy 10 éves kisfiú anyukája vagyok. Nagyobbik fiam homoszexuális. Boldog kapcsolatban él egy másik fiatalemberrel. Nagyon szeretik egymást. Az elején nehéz volt ezzel megbarátkoznom, de ma már teljesen természetesnek veszem a kapcsolatukat. És eddig az egész családunk annak vette. Kisebbik fiam az úgynevezett erkölcstan órán azt tanulja, hogy a homoszexualitás súlyos, halálos bűn. A gyerek nem tudja feldolgozni, hogy bűnös az ő nagy testvére, akit nagyon szeret. Miért kell közpénzekből, a mi befizetett adóinkból gyerekeket, akik még nyitottak arra nevelni, hogy a másság az és nem lehet elfogadni? Miért kell az elfogadás helyett embertelenségre nevelni a gyerekeinket? 

Balogh Klára 

hittan borító 001 (2).jpgHomoszexualitás - hittankönyv.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://oktatasipanaszlada.blog.hu/api/trackback/id/tr865645022

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gigacherry 2013.11.20. 17:56:39

Azért, mert a KDNP ezt találja erkölcsösnek. Nemzetközi fórumokhoz kell fordulni ez ellen.

Farkasokkal táncoló 2013.11.20. 19:47:24

Az is hülye, akinek ugyan van egy meleg gyereke, és tudja is mi ez, ennek ellenére hittanra iratja a másik gyerekét. Most mi szükség volt erre? Minden hittant tanító gazember erkölcstelen, ezt csak az nem látja aki behunyja a szemét.És miért a liberálisokhoz intézed ezt a kérdést? Intézd a derék kormánypártokhoz, a fideszhez, a kdnp-hez, Hoffmann Rózsához.

timshel timsel 2013.11.20. 20:15:59

Ez sajnos csúsztatás, illetve egészen egyszerűen nem igaz: erkölcstan órán nem tanítják, hogy a "homoszexualitás súlyos, halálos bűn". Illetve ha valahol igen, az ellen azonnal panaszt kell tenni, de erről nem hallottam. A katolikus hittanórákon valóban azt tanítják, hogy a homoszexualitás súlyos, halálos bűn. A kivett könyvlap is egy katolikus hittankönyvből való. De hála Istennek :-) nem kötelező katolikusnak lenni, és katolikus hittanórára járatni a gyerekünket.

Vén Bolond 2013.11.20. 21:18:01

Kövezd agyon testvéred, fiad vagy lányod, feleséged vagy legbensőbb barátod!
antiatya.blog.hu/2013/11/01/kovezd_agyon

baliquez 2013.11.20. 22:55:23

Erkölcstan órán a mártíromságot tartják legnagyobb emberi értéknek, az se sokkal okosabb agyrém mint ha a "szexualitást teljesen Isten akarata szerint éljük meg".
Hittanon képzelt barátok ködös véleménye alapján formálnak skrupulusokat a gyerekekbe, erkölcstanon meg orbánjugendeket nevelnek, remek dolog hogy lehet választani fos és szar között, kár hogy a gyerek előtt van mindkettő a tányéron.

efhábé 2013.11.21. 09:49:13

@baliquez:

ki mondta, hogy keresztény hittan és erkölcstan a teljes választék? Lehet kérni akár buddhista hitoktatást is a gyereknek...

karbalán 2013.11.21. 09:57:24

@Farkasokkal táncoló: Kedves Farkasokkal táncoló! Vedd észre, hogy a "Minden hittant tanító gazember erkölcstelen, ezt csak az nem látja aki behunyja a szemét." mondatod pontosan ugyanolyan, mint a könyvben szereplő "A homoszexualitás...halálos bűn.".

alfax 2013.11.21. 10:32:23

Kár hogy kamuzol, a te gyereked(ha van is) nem tanulhatja ezt, mert ez a negyedikeseknek szóló könyv, és az erkölcstan (még csak nem is a hittan) csak az elsősöknek kötelező.

a hittan sehol nem kötelező.

a kat. egyház megígérte, hogy kijavítják a könyvet.
Te meg provokálsz, fizetett index-főoldalas bérblogger.

mokkaczuka 2013.11.21. 10:36:47

Nos, ez áll a Bibliában, a férfi homoszexualitásra vonatkozóan. Ha valakinek nem tetszik, akkor max ne olvassa a Bibliát. De ez van benne. Ha valaki Bibliát oktat, és hitelesen teszi, mást nem taníthat, mint ezt.

dasilva64 · https://www.facebook.com/korulottemavilag 2013.11.21. 10:53:46

Ha jól látom, ez hittan könyv, erkölcstan órán nem ebből tanítanak, vagy tévednék? Hogy a keresztéyn egyházak szerint ez bűn, azt tudjuk rég, miért jár akkor a kisebbik gyerek hittanra?!

pocoxex 2013.11.21. 10:53:58

Az a baj, hogy bár nem kötelező, de az átlag ember mit sem tud ezekről a dolgokról (hogy mi is ez a hit- és erkölcstan óra, ami eddig nem volt és miért van ekkora hűhó körülötte), úgyhogy a legnagyobb jóhiszeműséggel íratja be gyermekét akár egyikre, akár másikra. Nem merül fel benne, hogy ott majd (rosszabb esetben) a fentihez hasonló traumák érik a gyereket.

Kiváncsi vagyok kinek tűnt még fel, mennyi borzalom szerepel még ezen az oldalon. És ez csak egy oldal!

"S aki elbocsátottat vesz feleségül, házasságot tör!"

Hogy mi a kurvaanyád van?! Tán nem nagyobb gonoszság, mint a fenti, homoszexuálitással kapcsolatos agyrém, de egész biztosan jóval több gyereket érint. Vajon hány olyan gyerek olvassa ezt a szörnyszülöttirományt, aki valamelyik szülejének második házasságából való?

pgo 2013.11.21. 10:58:30

A keretezés megtévesztő. A "homoszexuális cseleket" a halálos bűn, nem a homoszexualitás. És a rk. egyház sem tartja az azonos neműekhez való vonzódást bűnnek.

lackó 2013.11.21. 10:59:51

pocoxex: ha elfogadod a másságot, fogadd el azt is, hogy egy egy egyház tanítása. Erről szól az elfogadás. Rád nézve nem kötelező.

pocoxex 2013.11.21. 11:18:04

lackó, azt elfogadom, bocs! azt nem, hogy ez bekerül a tankönyvekbe és az iskolákba!

pocoxex 2013.11.21. 11:21:35

Valamellyest megnyugtató, hogy az egyház is elhatárolódik tőle.

pocoxex 2013.11.21. 11:24:06

"Ebben azt írják, hogy az egyház minden homoszexuális embert fenntartások nélkül elfogad, illetve hogy a könyv ajánlásának semmi köze a szerző és a katolikus egyház vezetőjének rokonságához. Azt is megígérték, hogy mire a mai elsősök negyedikesek lesznek, kijavítják a problémás mondatokat."

Ugyanakkor ezúton üzenném a katolikus egyháznak: nem csak a mai elsősök lesznek negyedikesek! De nem ám! :)
Példáúl a mai másodikosok is! Sőt, még egy évvel hamarabb is, mint az elsősök! :)

lackó 2013.11.21. 12:21:46

@pocoxex: a mai másodikosoknak nem lesz kötelező/választható a hittan/erkölcstan. Felmenő rendszerben működik, tehát az egyház reakciója teljesen korrekt, a te értelmezésed ez esetben hibás. A tankönyv pedig rossz, javításra szorul, ahogy azt olvashattad is.

uud 2013.11.21. 13:00:55

bencés iskolába jártam(régen, még az átkosban)-több fiút megrontott egy tanár-ma Budapesten egy "keresztény" iskola vezetője. mindent megúszott.

lackó 2013.11.21. 13:06:21

@uud: az óriási probléma. Az egyháznak meg a társadalomnak is.

uud 2013.11.21. 13:11:08

@lackó:

bírósági ügy volt belőle. a tárgyaláson több sráccal(sértettek) is "összefutottam"(akkor még csak fiúk jártak a bencésekhez).
s ahogy most nézem annak az iskolának a honlapján a tanár együtt táborozik a srácokkal(::::)))) na nem írok többet, mert elvisz a tek

Birka Sóhaj 2013.11.21. 14:00:36

Az az igazság elfelejti mindenki a nagy megértések közepette, hogy a homoszexualitással annyi a gond, hogy ha mindenki meleg lenne, kihalna az emberi élet. Sajnos kevesen gondolnak bele abba hogy két férfi szeretkezéséből nem lesz gyerek. Lehetünk mi nagyon megértők, meg nyitottak, az élet akkor is kihalna. Ez egy tény, amin szerintem fölösleges vitatkozni. Szüleitek is ha melegek lettek volna most ti sem válthatnátok eszmecserét itt. Tudomány ide és oda, meg hogy hamarosan már mindent meg lehet oldani.. Az élet magjában a férfi és nő termékenyít. Minden más torzulás, ferdülés, betegség. Persze egyes vallás gyakorlói körében meg halálos bűn. Szörnyű érzés lehet ha a gyereked meleg, és megértem ha nem szajkózod neki mindennap ezt. Ám az élet tényeit ne dobjuk félre, és legyünk racionálisan nyitottak, ne ész nélkül!

Gery.Greyhound · http://greyhound.blog.hu 2013.11.21. 14:33:27

A katolikus szektában pont az a lényeg, hogy súlyos és halálos bűn az egész létezésed, szexuális beállítottságtól függetlenül. Ehhez képest nem is mond sok újat ez a rész.

tableno 2013.11.21. 14:33:45

@nohátnohát: "Az az igazság elfelejti mindenki a nagy megértések közepette, hogy a homoszexualitással annyi a gond, hogy ha mindenki meleg lenne, kihalna az emberi élet." - te nagyon okos, ki beszélt itt arról, hogy legyen mindenki meleg??? Vagy szerinted attól lesz meleg mindenki, hogy nem üldözik a dolgot? Vagyis szerinted annyival jobb a buzulás, mint a hetero szex, hogy ha van választási lehetőség, mindenki azt preferálná? Végül is lehet, hogy neked jobban bejön, egy rossz szavam sincs, ha ez a helyzet, de aggódni nem kell: az emberiség kb 10%-a meleg, ez független attól, hogy a homoszexualitás tiltott, tűrt vagy támogatott. Tehát a maradék 90% biztosítani fogja a faj fennmaradását. :)

gombosg 2013.11.21. 15:38:24

@nohátnohát:
Nem racionálisan nyitott vagy, hanem irracionálisan szűk látókörű és dogmatikus.

Nem fog kihalni az emberiség a melegektől, mert az emberek néhány százaléka meleg csupán. Épp ezért kéne hagyni őket melegnek lenni.

Ha egy szülőnek szörnyű érzés, hogy a gyermeke meleg, az a szülő NEM SZERETI a gyerekét.

Én nem vagyok meleg, de örülök, hogy nem vagyok a gyereked.

Vén Csataló 2013.11.21. 21:03:56

Kicsit döccen ez a könnyfakasztó homoszexuális-propaganda történet, mégpedig ott, hogy a hölgy szerint a gyereke "erkölcstan" órára jár, a könyv meg jól láthatóan egy katolikus hittankönyv.
És a kettő nem ugyanaz, mert akik nem akarja hittanra járatni a gyerekét, az járathatja világnézetileg semleges erkölcstanra, ahol viszont nem a keresztény hittételekből osztják az észt.
Ha viszont a gyereket mégiscsak sikerült a kedves szülőnek keresztény hittanra beíratni semleges erkölcstan helyett, akkor lehetőleg fogja már fel, hogy a keresztény vallás úgy gondolkodik a homoszexuálisokról, ahogy gondolkodik, és lesz szíves piszkosul toleránsan felfogni, például a kereszténység nem ugyanúgy gondolkodik a homoszexualitásról, mint ő. (Meg mondjuk az sem ártana, ha elővenne valami könyvet, hogy felfogja, hogy mit jelent a "halálos bűn" kifejezés a kereszténységben. Mert hát nem halállal büntetendő bűnt, ahogy azt 1 bites proletáréknál dekódolják, csupán annyit, hogy az illető a keresztény felfogás szerint nem üdvözül a túlvilágon.
Az meg mit érdekel egy ilyen nagyon "felvilágosult" szülőt, mikor nincs is túlvilág, ugye.

alexfly 2013.11.22. 12:14:42

Azt hiszem, itt súlyos tárgyi tévedések esete forog fenn.
Először is a r.kat. hittan nem kötelező.
Másodszor ha valaki oda íratja be a gyermekét, akkor miért kell azon csodálkozni, hogy a katolikus hittanon a katolikus hit tételeit tanítják?
Harmadszor ki beszél embertelenségről? Sem a hit, sem a katolikus vallás, sem az egyház nem ítéli -nem ítélheti- el a homoszexuális embereket. alapvető és legfontosabb parancsa az, hogy szeressük embertársainkat -kivétel nélkül. Amit elítél az nem az ember, hanem a homoszexualitás.
Negyedszer pedig nem taníthatják azt, hogy a homoszexualitás teljesen rendben van, mivel ez nem igaz. Ha egyszer a Szentírás -mint a hit alapja- azt írja, hogy halálos bűn, akkor nem taníthatják az ellenkezőjét, hiszen ellentmondásba keverednének saját magukkal.

Gondolom, ha annak idején lett volna internet, a tisztelt kommentelők ugyanígy szidták volna a daytoni "majomper" vádlottját, amiért az akkori közfelfogással szemben ragaszkodott a hitéhez és a darwinista teóriát tanította a diákjainak...

Krisztamami 2013.11.22. 13:35:28

Az eset jó példa arra, amikor a magukat illetékes elvtársnak tartó felnőttek Isten és az Ő élő Igéje és a gyerekek közé furakodnak a magyarázataikkal.

A blogomon külön bejegyzésben válaszolok:

krisztamami.wordpress.com/2013/11/22/valasz-miert-kell-az-elfogadas-helyett-embertelensegre-nevelni-a-gyerekeinket/

dr.Bernardus 2013.11.22. 15:05:21

Az eset jó példa arra is, amikor az egyszemélyes liberális párt magának ír panaszos levelet hogy azután jól megválaszolhassa, és közben még arra sem veszi a fáradságot, hogy megnézze: ez nem erkölcstan tankönyv, hanem hittan.

objektívan 2013.11.25. 17:56:37

Az egyház állásfoglalása ebben a kérdésben nem ilyen sablonos, miként a tankönyvben olvasható, ami ezért javításra szorul. Lásd erről bővebben: www.otkenyer.hu/merleg953.php

legostobább 2013.11.28. 16:39:43

Kedves Kétségbeesett Klára!

Készítettem egy rövidke válaszlevelet a drága pici lelked megnyugtatására:

bandibl0g.blogspot.hu/2013/11/nyilt-level-ketsegbeesett-klara.html

5perc 2013.12.06. 15:39:42

Nagyon remélem, hogy a könyv szerzői már a hét végére eljutnak az igazi pokolig, ahová a divatkereszténységükkel álcázott gonoszságuk miatt kerülnek.

szivesen 2014.05.03. 11:11:06

Kedves mások és liberálisok, demokrácia van! Ha normális a homoszexualitás, akkor fogadjátok el a vallás 10 parancsolatát is, ha valóban liberálisok vagytok. A választásotok is demokratikus, ha valami nem tettszik nektek, akkor válasszatok valami mást, meg van engedve de ne kritizáljátok, mert akkor jogos lesz a homok kritizálása is.
Persze ha kettős a mércétek, akkor OK!

dodo412 2015.06.10. 23:02:32

@Farkasokkal táncoló: Én ebből a hittankönyvből tanítottam idén a negyedikeseimet és nem érzem magam sem gazembernek, sem erkölcstelennek - sőt, pont az ellenkezőjének.
Egyrészt amit már mások is leírtak: ez egy negyedikes hittankönyv, ami még jövőre sem lesz kötelező - amelyik tanár ezt veteti meg, az ajtót tévesztett.
Másrészt: úgy adtam le az anyagot, hogy a gyerekeknek világos legyen, hogy senkit nem ítélünk el a szexuális orientációja miatt. Képzeljétek: megértették!
Leszögezném, hogy nem tartom jó könyvnek, nem sokat segített az órák előkészítésében, jövőre lesz másik, azt veszem meg.
süti beállítások módosítása